Ordliste og Forklaringer (Ambro Security as)

ORDLISTE med kort forklaring
(Overvåkningskamera, IP Kamera, CCTV kamera, Spion Kamera, Undervannskamera, Utekamera, Overvåkning)

AES - Hva betyr AES?
AES er en forkortelse for Automatic Electronic Shutter, Men moderne kameraer har ofte en funksjon som er bedre og kalles for Auto-Iris. Auto-Iris er en funksjon som avgjør om det er nok lys i ett motiv, og justerer automatisk linsen (åpner mer eller lukker mer) slik at bildet blir best mulig på detaljnivå og klarhet.  Dersom kameraet har Auto-Iris funksjon sammen med AES funksjon, så bør du slå av AES - det gir ett bedre resultat.

AGC - Hva er AGC?
Ordet AGC er en forkortelse for Automatic Gain Control, og betyr rett og slett at overvåkningskameraet har en funksjon for å legge mer lys på mørke motiver, og slår av funksjonene dersom scenen/motivet har nok lys til å kunne gjengi mest mulig detaljer.

Auto Iris - Hva er Auto Iris?
Se forklaringen på AES (Automatic Electronic Shutter) ovenfor!

WDR - Hva er WDR, eller hva betyr WDR?
Selve ordet WDR, står for Wide Dynamic Range og henspeiler i denne sammenhengen på en funksjon som litt dyrere overvåkningskamera bør ha for å kunne takle de forskjellige lysforholdene som gjerne oppstår i løpet av ett døgn. Det er forhold som gjenskinn, refleksjoner, sollys og billys såvel som opplyste områder og skyggeområder som er de største utfordringene - og det WDR funksjonen da gjør, er at den demper de lyse delene av en scene og legger lys på de mørke områdene. WDR jevner altså ut scenen/motivet mest mulig for derved å kunne gjengi mest mulig detaljer på en best mulig måte. Det er teknisk sett en funksjon som muliggjør forskjellig eksponering i den samme scenen eller motivet.

IR - Hva er IR?
IR en en forkortelse for Infra Red, eller Infra Rødt på Norsk.
Det brukes for at ett overvåkningskamera også skal kunne se i mørket, og dermed tilby mulighet for video visning eller opptak selv om det er helt mørkt ute eller inne.  Det er flere typer IR lys, men for overvåkningskamera er de to mest brukte IR LED og IR LED ARRAY, i det synlige lysområdet (du kan altså se om lampene er på eller ikke).


Denne jobber vi fortløpende med, og har du noe å bidra med - så tar vi gjerne i mot forslag. Bruk gjerne vårt kontaktskjema for å kontakte oss i denne forbindelse. Det finner du ved å trykke HER..
Tilbake
  • paypal_icon
  • visa_icon
  • mastercard_icon
  • american_express_icon
  • discover_icon
  • dinners_club_icon
  • jsb_icon